Er etanolspis?

Fem grunde til at du skal vælge en biopejs

Fem grunde til at du skal vælge en biopejs

1. En bioethanolpejs afgiver varme

Der er mange som har fået den opfattelse, at gaskaminer bare giver et fint touch til indretningen, men de afgiver faktisk en del varme. Hvis en traditionel pejs afgiver 6-9 kW, afgiver en gaskamin cirka 2,5-4 kW, afhængigt af størrelsen på brænderen. Vi vil aldrig råde dig til at investere i en biopejs, hvis du tænker at bruge den som primær varmekilde. Så er det billigere at varme op med en traditionel pejs. 
Dette er desuden heller ikke produktets formål. Dog er ethanolkaminer meget gode at bruge, for at øge temperaturen på kolde vinterdage, eller i udestuer om efteråret og foråret. De kan øge anvendelsestiden i en udestue til tidligt forår, eller sent efterår. Det betyder at du aldrig vil kunne bruge rummet så meget du har lyst til, men med en skorstensfri kamin, kan du få udestuen dejlig varm på de dage, du ellers ikke ville kunne. Varmen fra en ethanolpejs mærkes næsten med det samme, og skaber langsomt en hyggelig og behagelig temperatur.

2. En bioethanolpejs behøver ingen skorsten

Som du formodentlig har læst flere gange, så sælger vi pejse der drives af alkohol, i dette tilfælde bioethanol. Dog kan du fint installere en skorsten, hvis du vil have det. Det er altid godt at få lidt frisk luft ind i rummet, men det er absolut ikke nødvendigt. Den store fordel med skorstensfrie ildsteder, er at du ikke er begrænset på nogen måde. Pejsen er ikke indbygget som en del af huset, og følger ikke med ved køb og salg. De er desuden meget nemme at flytte rundt på. F.eks. hvis det begynder at blive lidt småkoldt ude på terrassen en sen sommeraften, og du gerne vil have lidt ekstra varme på. Så kan det vare godt at hente pejsen. Vægmonterede kaminer er dog ikke lige så mobile, men stadig noget mere mobile end en traditionel pejs med skorsten. Det er lige så nemt at flytte på en væg biopejs, som det er at flytte en hylde fra IKEA.

3. Ingen lugt, røg eller sod.

Dette er den store grund til at du ikke behøver en skorsten. Ethanol er et meget rent brændsel, som kun afgiver vand og kuldioxid ved forbrænding. Gør dog ikke den fejl, at købe ethanol fra benzintanken. Pejse bruger noget der hedder bioethanol, eller i svenske butikker ’spisbränsle’ (pejsebrændsel). De afgiver ingen sod ved forbrænding, da det er meget rent – du vil dog kunne se en smule sod på de steder, hvor ilden har rørt, hvilket ikke kan undgås.

4. Ingen rengøring, ikke meget vedligehold.

Som konsekvens af de rene flammer, er behovet for rengøring meget lille. Det sod som du kan se på brænderen, kan nemt fjernes med en fugtig klud. Hvis din bioethanolpejs eller dens brænder af lavet af rustfrit stål, kan du polere den så den kommer til at se ud som ny. Hvis du har glas foran brænderen på din biopejs, skal du kun sjældent gøre denne rent, da mængden af sod er minimal. Det eneste der kommer til at se brugt ud med tiden, er selve brænderen. Denne bliver udsat for høj varme i længere perioder, hvilket gør at farven på stålet vil ændres. Heldigvis for dig, findes der en løsning, og det er at bruge en svamp eller lignende, og tørre brænderen af.

5. Let at anvende

Udover at de kun kræver lidt rengøring og vedligehold, er ethanolpejse også utroligt lette at bruge. Du hælder bare ethanolen i beholderen, og tænder derefter med en lighter eller tænder, med lang hals. Efter nogle minutter kommer der en gul og varm flamme, denne flamme kan til at starte med være lidt blå. Hvis en nyindkøbt pejs har brændt i et stykke tid, og du er lidt træt af den, eller hvis varmen i rummet er steget tilstrækkeligt, kan du nemt slukke for den ved at trække låget for brænderen. Ethanolen som er tilbage i brænderen, vil langsomt fordampe hvis låget er på. Hvis du tænder pejsen inden for kort tid, behøver du ikke hælde mere brændsel på.

Nu har jeg givet dig fem grunde til hvorfor du bør investere i en pejs, der drives af ethanol. Naturligvis findes der mange flere grunde, der taler for investering i en biopejs. Det er et grønt produkt, hvilket jo sikkert kan siges at være miljøvenligt.

Se på vores store biopejse her.

Etanolspis i stor storlek Stow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Blog søg
Relaterede indlæg